Старчески дом

Нарушенията в работната памет са особено характерни за шизофренията – работната паме. Е в основата на планирането и изпълнението дори на прости ежедневни дейности. Тези хора имат проблеми при решаване на задачи, които изискват планиране, предвиждане или използване на практически знания.
В зависимост от степента на тежест на нарушенията, пациентът може да има проблеми със сложни задачи. Което от своя странна може да попречи на изпълнението на работните му цели. В случай на сериозни нарушения в работната памет пациентът може да има проблеми с организирането на ежедневни дейности, плащане на сметки, изготвянето на график за деня. В крайни случаи е възможно да бъде засегната дори „ежедневната рутина“, което да доведе до пренебрегване на хигиената и недохранване. Старчески дом.

Старчески дом

След като някой премине от лека до умерена деменция, той вече няма да може да изпълнява ежедневните си задачи самостоятелно. Недостатъците на паметта стават по-тежки, докато основните дейности за самообслужване като къпане или обличане може да изискват известна помощ.

Докато леката деменция причинява проблеми с краткосрочната памет, умерената деменция включва загуба на памет от събития от далечното минало, както и от по-скорошни събития. Промените в личността и поведението стават по-изразени и те са склонни да се чувстват подозрителни или предпазливи към хора или ситуации, дори към тези, с които са запознати и които са част от редовния им живот.

Такъв човек не е в състояние да се фокусира върху един субект, като например може да прекара часове на една страница от книга. Нарушената концентрация затруднява придобиването на нови знания, ученето и може да се превърне в една от причините за неуспехи в училище.

Най-честите симптоми на психическо дезорганизиране включват разстройства на мислите и дезорганизиране на поведението.
Разстройства на формалните мисли.
Хората със симптоми на шизофрения могат да имат трудности с ясното мислене. Разбирането на това, което другите им казват, или изявленията им могат да бъдат трудни за разбиране. Това може да засегне способностите им за учене или решаване на проблеми.
Дезорганизиране на поведението
В хода на шизофренията хората могат да показват странно поведение, напр. необичайни жестове, възбуда или забавяне на движението (брадикинезия).
за темата
за повече

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню