Дом с деменция Резиденция за възрастни Карамел

Дом с деменция Резиденция за възрастни Карамел. Намираме се в близост до град Ябланица. На 40 минути от град София, Плевен, Ловеч, Враца, Ботевград и други. Разполагаме с база, подходяща за хора с деменция, алцхаймер, шизофрения, алкохолна зависимост и други.

Дом с деменция Резиденция за възрастни Карамел

Като съдова деменция се означава медицинско състояние, при което са налице редица интелектуални и личностни смущения. Съдовата деменция е втората най-честа форма на интелектуална деградация след болестта на Алцхаймер и се разглежда като форма на т.нар. старческа деменция. Поразява предимно хора около и над средна възраст. Счита се, че появата й може да бъде предотвратена, ето защо ще представим причините за развитието й и ранните симптоми, с които се проявява, така, че да можете да я разпознаете навреме. В допълнение ще посочим и изцяло природно средство, което е първи избор на редица специалисти за подобряване състоянието на кръвоносните съдове и кръвообращението и с което успешно може да се предотврати появата и да се забави развитието на съдова деменция.

Интелектуалното разстройство и личностната деградация, които се наблюдават при съдова деменция, се дължат на влошена циркулация на кръвта в периферните зони на тялото, водеща до нарушено оросяване на мозъка. До него не достигат достатъчно кислород и хранителни вещества и той не може да изпълнява нормалните си функции. Основните причини за влошеното кръвоснабдяване на мозъка са:

втвърдяване на мозъчните кръвоносни съдове

– загуба на еластичността им, поради увреждане на колагена и еластина в тях

– изтъняване на стените им, водещо до лесното им разкъсване

Увреждането на кръвоносните съдове в мозъка е предпоставка за поява на леки кръвоизливи (хеморагия). Означават се като “тихи мозъчни инфаркти”, които, макар и да не предизвикват забележими симптоми като при инсулт, с течение на времето оказват негативен ефект върху интелектуалното състояние на човека.

Симптоми на съдова деменция

Симптоматиката при съдова деменция варира, в зависимост от това коя част на мозъка страда от влошено кръвообращение. В някои случаи влошеното кръвоснабдяване на мозъка предизвиква рязка симптоматика, но в други случаи интелектуалните смущения се проявяват постепенно и се забелязват трудно. Най-честите прояви, за които трябва да се следи за навременно откриване на съдова деменция са:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню