Дом за стари хора Резиденция Карамел

Дом за стари хора Резиденция Карамел. Причините за тях са комплексни. В първоначалния етап на заболяването симптомите са резултат от нарушен биохимичен баланс в мозъка, но при по-късните. По-напреднали стадии – при хора с преживени множество психотични епизоди – когнитивните дефицити могат. Да бъдат също и последствия от прогресивно увреждане на нервните клетки (невроните).

Дом за стари хора Резиденция Карамел

Това не означава, че коефициентът им на интелигентност намалява или че възникващите промени са толкова напреднали, че правят невъзможно продължаване на образованието им. Най-честите когнитивни дефицити включват нарушения на концентрацията, паметта и работната памет.
Нарушения на концентрацията
Такъв човек не е в състояние да се фокусира върху един субект, като например може да прекара часове на една страница от книга. Нарушената концентрация затруднява придобиването на нови знания, ученето и може да се превърне в една от причините за неуспехи в училище.
При преглед при лекар, пациент изпитващ проблеми с концентрацията ще има трудности да опише проблемите си, както и да разбере това, което лекарят му казва. Такъв пациент може да не разбере и да не запомни кога и как трябва да приема лекарствената си терапия и когато той/тя излезе от лекарския кабинет, може дори да не знае какво да прави с рецептата. Неправилното приемане или прекъсването на лекарствената терапия може да влоши състоянието и да доведе до хоспитализиране.
Нарушения на паметта
Тези хoра губят неща, забравят наскоро насрочени срещи, не могат да си спомнят често използвани думи. Рискът от рецидив при пациенти, които забравят да приемат назначената им терапия е значително по-висок. 10-дневно прекъсване на лечението удвоява риска от хоспитализиране.
Нарушения в работната памет
Нарушенията в работната памет са особено характерни за шизофренията – работната памет е в основата на планирането и изпълнението дори на прости ежедневни дейности. Тези хора имат проблеми при решаване на задачи, които изискват планиране, предвиждане или използване на практически знания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню