Дом за стари хора Резиденция Карамел Шизофрения

Дом за стари хора Резиденция Карамел Шизофрения.

Най-честите симптоми на психическо дезорганизиране включват разстройства на мислите и дезорганизиране на поведението.
Хората със симптоми на шизофрения могат да имат трудности с ясното мислене. Разбирането на това, което другите им казват, или изявленията им могат да бъдат трудни за разбиране. Това може да засегне способностите им за учене или решаване на проблеми.
В хода на шизофренията хората могат да показват странно поведение, напр. необичайни жестове, възбуда или забавяне на движението (брадикинезия).

Дом за стари хора Резиденция Карамел Шизофрения

Такъв човек не е в състояние да се фокусира върху един субект, като например може да прекара часове на една страница от книга. Нарушената концентрация затруднява придобиването на нови знания, ученето и може да се превърне в една от причините за неуспехи в училище.

Преди да се заподозре деменция трябва да се има предвид и че влошаването на когнитивните функции може да се дължи и на някои фактори като преумора, стрес, депресия, недостиг на витамини, понижена функция на щитовидната жлеза, прием на лекарства – така че е добре да се обсъдят всички възможни точки, свързани със състоянието.

Прочети още на: Признаци на деменция или не? | Puls.bg – https://www.puls.bg/zdrav-um-c-31/priznatsi-na-dementsiia-ili-ne-n-41678

При преглед при лекар, пациент изпитващ проблеми с концентрацията ще има трудности да опише проблемите си, както и да разбере това, което лекарят му казва. Такъв пациент може да не разбере и да не запомни кога и как трябва да приема лекарствената си терапия и когато той/тя излезе от лекарския кабинет, може дори да не знае какво да прави с рецептата. Неправилното приемане или прекъсването на лекарствената терапия може да влоши състоянието и да доведе до хоспитализиране.
Нарушения на паметта
Тези хoра губят неща, забравят наскоро насрочени срещи, не могат да си спомнят често използвани думи. Рискът от рецидив при пациенти, които забравят да приемат назначената им терапия е значително по-висок. 10-дневно прекъсване на лечението удвоява риска от хоспитализиране. Специалистите ни успокояват: нормално е след 30.
за повече 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню