Дом за стари хора до София

Дом за стари хора до София. Тези хoра губят неща, забравят наскоро насрочени срещи, не могат да си спомнят често използвани думи. Рискът от рецидив при пациенти, които забравят да приемат назначената им терапия е значително по-висок. 10-дневно прекъсване на лечението удвоява риска от хоспитализиране. Нарушения в работната памет.

Дом за стари хора до София

Нарушенията в работната памет са особено характерни за шизофренията – работната памет. Е в основата на планирането и изпълнението дори на прости ежедневни дейности. Тези хора имат проблеми при решаване на задачи, които изискват планиране, предвиждане или използване на практически знания.
В зависимост от степента на тежест на нарушенията, пациентът може да има проблеми със сложни задачи, което от своя странна може да попречи на изпълнението на работните му цели. В случай на сериозни нарушения в работната памет пациентът може да има проблеми с организирането на ежедневни дейности, плащане на сметки, изготвянето на график за деня. В крайни случаи е възможно да бъде засегната дори „ежедневната рутина“, което да доведе до пренебрегване на хигиената и недохранване.
Дълбоките смущения в работната памет и изпълнителните функции правят невъзможно пациентът да контролира самостоятелно терапевтичния процес.
Пациентите с този тип проблеми демонстрират трудности с изпълнение на препоръките на лекаря, не са в състояние да планират приема на назначената им терапия и бързо спират приема на лекарствени продукти, особено, ако те трябва да се вземат няколко пъти дневно. В такава ситуация е необходима подкрепа от външна страна и опростяване на схемите за лечение, например, чрез заместване на лекарствените продукти с ежедневен прием с такива с удължено действие.
Особено в началото на заболяването, шизофрениците изпитват различни разстройства на настроението, най-често периоди на депресия.
Симптомите на депресия не се различават значително от тези при други психични разстройства, така че пациентите се чувстват отпаднали, постоянно уморени, имат ниско самочувствие, смятат се за по-лоши от другите и дори могат да направят опити за самоубийство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню