Дом за възрастни хора с деменция до София

Дом за възрастни хора с деменция до София

Дом с деменция Резиденция за възрастни Карамел. Намираме се в близост до град Ябланица. На 40 минути от град София, Плевен, Ловеч, Враца, Ботевград и други. Разполагаме с база, подходяща за хора с деменция, алцхаймер, шизофрения, алкохолна зависимост и други.

Дом за възрастни хора с деменция до София

У много хора проблемите с паметта отключват и панически страх от деменция. Невинаги този страх е основателен, тъй като на възраст над 60 години мозъкът ни вече не функционира по същия начин – паметта отслабва, но не непременно в посока Алцхаймер. С напредването на възрастта, било то при нас или наш близък, важно е да познаваме разликата между нормалната промяна на паметта и ранните симптоми на деменция. Ще ви дадем няколко примера, които разкриват сигурните симптоми на Алцхаймер.

Като съдова деменция се означава медицинско състояние, при което са налице редица интелектуални и личностни смущения. Съдовата деменция е втората най-честа форма на интелектуална деградация след болестта на Алцхаймер и се разглежда като форма на т.нар. старческа деменция. Поразява предимно хора около и над средна възраст. Счита се, че появата й може да бъде предотвратена, ето защо ще представим причините за развитието й и ранните симптоми, с които се проявява, така, че да можете да я разпознаете навреме. В допълнение ще посочим и изцяло природно средство, което е първи избор на редица специалисти за подобряване състоянието на кръвоносните съдове и кръвообращението и с което успешно може да се предотврати появата и да се забави развитието на съдова деменция.

4. Загуба на ориентация за време и място

При хората с Алцхаймер могат да изчезне представата за време, дата, сезон. Могат да изпитат трудност да разберат каквото и да, ако то не се случва в конкретния момент. Случва се да забравят къде се намират и как са се озовали там.
Нормална промяна, свързана с напредване на възрастта: Забравят кой ден от седмицата е, но се сещат по-късно.

5. Трудности при разбирането на визуални изображения и на пространствено отношения
Могат да се появят трудности при четене, при преценка на разстояния, при различаване на контрастни цветове, което може да се окаже проблем при шофиране.
Нормална промяна, свързана с напредване на възрастта: Промени в зрението, дължащи се на катаракт, т.нар. старческо перде.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню