Дом за възрастни хора Резиденция Карамел деменция

Дом за възрастни хора Резиденция Карамел деменция.

Диагнозата  на съдова деменция се поставя чрез различни образни изследвания, които доказват наличието мозъчно-съдовата болест и нейните усложнения един или множество мозъчни инфаркти. В началото заболяването протича с т. нар. „леки когнитивни симптоми” които могат да бъдат. Диагностицирани само при невропсихологично изследване със специални методики. Болните осъзнават на този етап промените и се съгласяват на лечение. Но постепенно започват да стават безкритични към заболяването.

Дом за възрастни хора Резиденция Карамел деменция

Въпреки че се счита за заболяване на възрастните хора, деменцията може да засегне и популацията около 40-те. Голям мета-анализ, извършен от д-р Себастиан Кьолер, доцент по психиатрия и невропсихология в Маастрихтския университет в Холандия. Предполага, че деменцията с младо начало е по-честа, отколкото се оценяваше по-рано. Използвайки данни от 95 индивидуални проучвания, обхващащи 2.7 млн. възрастни. В повече от 30 страни, изследователите изчисляват глобален процент на разпространение от 119.0 случая на деменция в млада възраст на 100 000 души. Тази цифра е повече от два пъти по-голяма. От предишните оценки и се равнява на около 200 000 случая на деменция с младо начало. В Съединените щати и близо 4 млн. в световен мащаб. „По-голямата част от изследванията за деменция са свързани със заболявания като болестта на Алцхаймер или фронтотемпоралната деменция. Но вторичните деменции, които възникват в резултат на други заболявания,засягащи мозъка (СПИН, Сифилис), не трябва да се отхвърлят“, казва водещият проучването.

Дрейпър споделя за работата си с деменцията, свързана с алкохола, която се припокрива със синдрома на Вернике-Корсаков. „От гледна точка на личното управление и клиничните грижи е наложително да се диагностицира деменция с младо начало възможно най-скоро“, продължи Дрейпър. „Хората, които развиват деменция по-рано в живота, имат по-бърз темп на когнитивен спад, но въпреки това живеят по-дълго с болестта“. Това е уместен въпрос и за психиатрите, тъй като хроничната, устойчива на лечение депресия може да бъде ранен симптом на деменция, която се появява в млада възраст. По-често по-младите пациенти могат да получат разстройства като фронтотемпорална деменция и болестта на Хънтингтън, съобщава той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню