Деменция дом за стари хора до София

Деменция дом за стари хора до София

Дом с деменция Резиденция за възрастни Карамел. Намираме се в близост до град Ябланица. На 40 минути от град София, Плевен, Ловеч, Враца, Ботевград и други. Разполагаме с база, подходяща за хора с деменция, алцхаймер, шизофрения, алкохолна зависимост и други.

Деменция дом за стари хора до София

Тук попадат голяма част от факторите, които предразполагат към поява на инфаркт или инсулт, като високо кръвно налягане (хипертония), висок холестерол, атеросклероза, затлъстяване. Отчита се обаче голямото значение на 2 основни фактора:
– влошено състояние на кръвоносните съдове
– нарушено периферно кръвообращение (наличие на периферна съдова болест)

Как да подобрите кръвната циркулация и да заздравите кръвоносните си съдове?

За намаляване на риска от съдова деменция и за забавяне прогресията на заболяването от ключово значение е подобряването на периферната циркулация на кръвта и заздравяването на мозъчните кръвоносни съдове. С тази цел препоръчваме приема на Ентан / Entan®. Той заздравява колагена и еластина и укрепва стените на кръвоносните съдове, като успоредно с това подобрява кръвоснабдяването на мозъка и периферните зони на тялото

Симптоматиката при съдова деменция варира, в зависимост от това коя част на мозъка страда от влошено кръвообращение. В някои случаи влошеното кръвоснабдяване на мозъка предизвиква рязка симптоматика, но в други случаи интелектуалните смущения се проявяват постепенно и се забелязват трудно. Най-честите прояви, за които трябва да се следи за навременно откриване на съдова деменция са:

– проблеми с паметта (редовна загуба на краткосрочна памет)

– проблеми с концентрацията

– объркване при дори елементарни задачи

– трудно планиране на ежедневната дейност

– затруднена ориентация

– силна възбудимост

– депресия

Хората с деменция имат проблеми с изпълнението на задачи, които обикновено биха извършили без съзнателни усилия. Ако забележите, че ваш близък има затруднения с дистанционното на телевизора или не помни как се включва микровълновата например, можете да вземете необходимите мерки и да го придружите за преглед. Чести са и случаите, при които възрастните ни роднини или познати оставят предмети на необичайни и нелогични места, например ключове в хладилника, портфейл във фурната и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню